70-talsvillan fick rymd och ljus – och blev tystare


Stefan Bengtsson i Hölö, mellan Trosa och Nyköping

Uppdrag: Nya specialbeställda fönsterdörrar till en villa från 1970-talet.

– Det blev inte så dyrt som jag hade trott. Och jobbet gick förvånansvärt snabbt och smidigt, vilket är extra skönt när man har hantverkare inomhus.

Stefan Bengtsson berättar att han var lite orolig för att de nya fönsterdörrarna skulle vara alltför täta och därför var den inbyggda självventilation som sitter på dörrarna från Gripsholmsfönster en glad överraskning.

– Nu kan jag justera precis hur mycket eller lite luft som kommer in vid varje fönster. Huset har dessutom blivit betydligt tystare. Och det viktigaste av allt: Det blev en helt annan rymd och ljus i villan! Vilket var den största anledningen till att vi bytte ut de gamla, risiga fönster som hade tjänat ut, säger han.

Att sedan energiförbrukningen minskar rejält med de nya fönstren är en ”jättebonus”, som Stefan uttrycker det. Ett nytt tak och en ny täljstenskamin hjälper förstås också till med att hålla nere värmekostnaderna.

– Jag är helt enkelt jättenöjd! Säger han och berättar att han var noga med att både ta referenser och att läsa på nätet om de patent som ligger bakom Gripsholmsfönsters konstruktioner.