Ingen standardlösning för 1800-talsfönster


Christina och Boris Elgefjord, Norrköping

Uppdrag: Att byta 12 fönster i en fastighet på 318 kvm. Byggd i tre etapper: 1800-tal, 1963 och 2001.

För Gripsholmsfönster var det här ett spännande uppdrag som krävde lite extra. Fönster från 1800-talet med spröjs i en alldeles särskild nyans skulle bytas och nytillverkas och sättas på plats. Målsättningen var att de skulle se ut som originalfönstren. Dessutom skulle alla fönster från 1963 bytas ut.

– Det blev verkligen jättefint! Det säger Christina Elgefjord som tillsammans med sin man Boris valde Gripsholmsfönster eftersom de hade tidigare goda erfarenheter av renoveringsarbeten på huset utförda av en av delägarna i Gripsholmsfönster, Mikael Holmin.

– Vi är väldigt nöjda. Allt fungerande som vi hoppats. Bra pris, funktion, utseende och arbete. De har varit jätteduktiga, säger Christina Elgefjord.

Hon har jämfört priset den här gången med en tidigare fönsterrenovering av ett annat hus och framhåller att Gripsholmsfönster är väldigt prisvärda.

– De har hållit vad de lovade hela vägen. Och oj, vad det var fint städat efter dem. Det var en bonus, säger Christina Elgefjord och skrattar nöjt.